• Christianne Wester

Recept voor een spicy club sandwich

Bijgewerkt: mrt 25

Als ik ergens ging lunchen, dan bestelde ik vaak een club sandwich. Vaak geserveerd met wat naturel chips of patat (ik hoop altijd op patat). Het is vullend en enorm lekker. Tegenwoordig echter moeilijk aan te komen in coronatijd. Daarom maak ik hem maar zelf!


Op mijn vrije dag maakte ik 'm laatst als lunch. Heb inmiddels twee variaties: eentje met een honingmosterdsaus (Zaanse mayo, mosterd en honing door elkaar) en eentje met een meer spicy mayo. Zelf vind ik de laatste momenteel het lekkerst. Overigens is het niet echt spicy, gewoon meer kruidig.


Ingrediënten

  • 3 sneetjes brood naar keuze

  • 2-3 Cheddarplakjes

  • Blaadjes ijsbergsla

  • 1 tomaat

  • Paar komkommer ringen

  • 3 baconstrips

  • 1/4 gerookte kip

  • 2 (flinterdunne) kipfiletplakken

  • Mayonaise

  • Chilisaus

  • Kruiden: paprika-, chili-, en kerriepoeder

Verder is het handig een toaster te hebben of de sneetjes brood te bakken in een pan.



Zo maak je het:

  1. Snijd de gewassen tomaat in plakjes en verwijder de zaadjes. Doe dit eveneens voor de komkommer.

  2. Verwijder de buitenste bladeren van de ijsbergsla en scheur wat slabladen los

  3. Rooster de sneetjes brood en leg daarop de cheddar plakjes. Je gaat vanaf nu 2 sneetjes verder beleggen, de laatste snee eindigt bovenop.

  4. Bak ondertussen in een koekenpan de bacon met daarna in hetzelfde vet de in dun gesneden plakken gerookte kip. Laat ondertussen de bacon uitlekken op een keukenpapiertje. Verdeel de bacon en kip over de twee sneetjes op de cheddar, die daardoor een beetje gaat smelten. Leg vervolgens daar een plak kipfilet op.

  5. Maak de kruidige mayo met ongeveer de verhouding: 5 el mayo, 1 tl kerriepoeder, 1 tl chilipoeder, 1 tl paprikapoeder. Meng het geheel door elkaar en smeer dit over de plak kipfilet.

  6. Bouw het geheel verder op: dus tomatenplakken op de saus, dan de sla, chilisaus en komkommer. Leg het tweede deel nu op de ander en sluit het broodje met de laatste snede brood.

  7. Gooi er twee cocktailprikkers doorheen, druk het aan en snij het geheel diagonaal door. Et voila! Bon appetit :)

Overigens kan je 1 club sandwich prima delen (hij gaat toch diagonaal door de helft). Je kan hem eventueel aanvullen met wat naturel chips of gezonder: met een zacht gekookt eitje, komkommer en wat fruit. Als je wel van een grote lunch houdt, dan lukt het je vast om hem alleen op te eten. Je zit dan voorlopig wel goed vol!


Bekijk hier in een korte reel hoe je de spicy clubsandwich maakt!


































0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven