Recept voor mango cheesecake bars
Bijgewerkt op: 17 mrt. 2021
De aanleiding voor deze taart was eigenlijk het verwerken van een aantal ingrediënten die binnenkort op moesten. Op Pinterest zocht ik daarvoor een bijpassend recept en paste ik wat aan. Zo kwam ik op deze super lekkere mango cheesecake bars! Ik hou het zelf graag simpel en deze taart heb je echt zo gemaakt! Kokos en mango zijn een bekende combinatie en deze maakt de cheesecake juist niet zo machtig maar fris en zoet tegelijk. I love it!

Het originele recept heb ik van Olive & Mango en kun je hier terugvinden. Zelf vind ik het wel een gedoe om de Amerikaanse hoeveelheden weer terug te rekenen, daarom hieronder een simpelere variant. Voor de bodem gebruikte ik op gevoel wat Blueband boter (100% plantaardig) en kokosrasp wat ik nog in de kast over had. Ik werk zelf het liefst met zo min mogelijk gelatine, maar met 2 blaadjes loopt de mangovulling wel lichtjes uit. Dus daarom raad ik 3 blaadjes aan, maar doe vooral hoe je het zelf het lekkerst vindt!

Ingrediënten
1 pak diepvries mango (250gr)
1 blik gecondenseerde melk
1 kuipje Mon Chou (200gr)
2 eieren
1 tl vanille-extract
3/4 pak thee biscuits
1/4 pak (70gr) kokosrasp
100-150 gram boter naar keuze
1/2 citroen
2-3 gelatineblaadjes
Bakvorm: ik gebruikte een rechthoekige bakvorm van 25x17 cm waar ik 15 stukjes uit kon halen. Ik denk dat deze taart ook heel mooi te maken is in een springvorm van 20-24 cm.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, week de gelatineblaadjes en leg de mango uit de vriezer.
Verkruimel de biscuits in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpan. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de koekkruimels en kokosrasp toe. Roer goed door elkaar en stort het geheel in een met bakpapier beklede bakblik/springvorm. Verdeel en strijk glad met de achterkant van een lepel. Stop dit kort in de oven (8-10 min) en laat het afkoelen tijdens het maken van de vulling.
Voor de vulling mix je de roomkaas los en voeg je al mixend de gecondenseerde melk toe. Wanneer de twee goed gemengd zijn voeg je de eieren, vanille-extract en citroensap toe. Mix kort door en stort de vulling op de koekbodem.
Pureer nu de mango in een foodprocessor tot een smeuïg geheel. Warm een klein gedeelte op in een steelpannetje en los daar je gelatineblaadjes in op. Voeg dit weer toe aan de rest en mix kort door. Met een lepel schep je nu steeds wat mango op verschillende plekken van de vulling. Gebruik de achterkant van de lepel om een swirl patroon in je vulling te maken.
Bak in de oven voor 20-25 minuten en laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Zet daarna nog twee uurtjes (of tot je geduld op is) in de koelkast en eet smakelijk!

Ps. Heb je mangopuree over? Maak dan een heerlijk tropische smoothie door de mango te mixen met banaan en sinaasappelsap.
